Facebook Reklam Veremiyorum, Nasıl Çözülür?

Facebook Reklam Veremiyorum, Nasıl Çözülür?

“Facebook reklam veremiyorum, nasıl çözülür” sorusu işletme ve marka hesaplarını yakından ilgilendiren bir konudur.

Facebook reklam veremiyorum, Facebook reklamları onaylanmıyor ya da Facebook reklam hesabı kapandı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bahsettiğimiz bu sorunları yaşamınızın belli başlı nedenleri vardır. Facebook reklamlarınızda bazı olumsuz durumlar tespit edebilir. Dolandırıcılık faaliyetleri ile ilke ihlalleri söz konusu olduğunda Facebook hemen devreye girerek hesabı ya kapatır ya da reklam vermenizi engeller. Böyle bir durumla karşılaştığınızda uygulamanız gereken noktaları detaylı bir şekilde aşağıda belirttik.

Facebook Reklam Kısıtlaması Nasıl Kaldırılır?

“Facebook reklam kısıtlaması nasıl kaldırılır” konusundan önce böyle bir sorunla neden karşılaştığınızı öncelikle ele almanız gerekiyor. Facebook reklam hesabınızda ilkelerine uymayan durumlar görmüş olabilir. Aynı şekilde reklamlarınızda da Facebook’un ilkelerine aykırı durumlar söz konusu olabilir. Böyle durumlarda Facebook reklam veremiyorum ya da hesabım kapatıldı, donduruldu gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Facebook reklam hesabı ödeme yöntemlerinde ani değişikliklerin yaşanması kısıtlamanın başlıca nedenidir. Facebook reklamları, ilke ihlallerine uymuyorsa o zamanda hesabınız ya kısıtlamaya alınır ya da kapatılır.

Dondurulan Facebook reklam hesabı için;

  • Facebook reklam hesabınız ödeme yöntemlerinden kaynaklanan sorun yüzünden kapatılmış olabilir.
  • Sorun ödeme yöntemlerinden kaynaklıysa, ilk olarak “hesabınızı doğrulandıktan “diye bir link karşınıza gelecek.
  • “Hesabınızı doğruladıktan” linkine tıklayıp daha sonra onun aşağısındaki “Kapatılan Ödemeler ve Reklam Yöneticisi” ekranına geçiş yapınız.
  • Karşınıza çıkan bilgileri net ve açıklayıcı şekilde doldurup, ardından “Gönder” kısmına tıklayınız. Böylelikle “Facebook reklam hesabı donduruldu” sorununa karşı elinizden gelenleri yapmış oldunuz. Tüm bu işlemlerin ardından Facebook size yaklaşık 7 gün içinde bir maille geri dönecek. Mail göndermese bile mutlaka aranacaksınız.

Facebook reklam hesabı kapatıldı sorununu çözmek maalesef mümkün mümkün değildir. Çünkü Facebook bu konuda ilkelerini net belirlemiştir.

Facebook Bussiness ile Yeni Reklam Hesabı Açma

Facebook Bussiness ile yeni reklam hesabı açma yöntemi genelde yukarıda bahsettiğimiz hesapların tamamen kapatılmasından sonra başvurulmaktadır. Facebook Bussiness ile birden çok reklam hesabı açabilirsiniz. Normal reklam hesabınız kapatıldığında, Facebook Bussiness üzerinden hesap açıp faaliyetlerinize devam edebilirsiniz. Bu yöntem için şu adımları takip etmeniz gerekiyor;

  • İlk olarak Facebook Bussiness’in resmi adresine gidiniz.
  • Facebook Bussines üzerinden “Hesap Oluştur” kısmına tıklayınız.
  • Kişisel hesaplarda “İşletme Adı” bölümüne kendinizin ismini yazabilirsiniz.
  • Karşınıza çıkan tüm gerekli bilgileri doldurarak hesabınızı oluşturabilirsiniz.
  • Hesabınızı oluşturduktan sonra karşınıza bir ekran gelecek. O ekran yeni reklam hesaplarının oluşturulmasıyla ilgilidir. Orada “Yeni Ekle” bölümü üzerinden “Reklam Hesapları” kısmına basınız.
  • Hesap adı başta olmak üzere para birimi ve saat dilimi gibi bilgileri de mutlaka doldurunuz. Bu bilgilerin doldurulmasının arkasından “Reklam Hesabı Oluştur” butonuna tıklayınız. Böylelikle Facebook Business üzerinden reklam hesabı oluşturmuş olacaksınız.

Facebook reklam hesabı kapatıldı sorunu yaşamamak adına; daha önce bu sistemde kullanmadığınız, ön ödemeli veya sanal kart kullanınız.

 

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce