Instagram Fyp Nedir, Ne Anlama Geliyor?

Instagram Fyp Nedir, Ne Anlama Geliyor?

Instagram Fyp nedir? Ne anlama gelir? Neredeyse tüm sosyal medya kullanıcılarının duyduğu fakat tam olarak ne anlama geldiğini bilmediği terimlerden biri olmuştur. Fyp terimi tüm sosyal medya mecralarında yer almaktadır. En çok ise Tiktok uygulamasında hashtag olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle fyp’ye olan merak çok daha fazla artmıştır.


Fyp Nedir? Ne Anlama Gelir?

Fyp’nin açılımını merak eden yüzlerce kişi bulunmakta aslında Fyp toplam 3 kelimenin ilk harflerini temsil ediyor. Bu kelimeler İngilizce olması nedeni ile Fyp iki farklı anlama sahip olmaktadır. Özellikle Tiktok içerisinde kullanılan anlamı iki farklı kelime ifade etmektedir.  Bu iki farklı açılımlardan biri ‘For You Page’ kelimelerine hitap ediyorken bir diğeri ise ‘Fidex Your Post’ anlamına gelmektedir. ‘For You Page’ ‘sizin için’ ya da ‘ sayfa için’ anlamına gelmektedir. ‘Fidex Your Post’ ise ‘gönderini düzelttim’ anlamına gelmekte.

For You Page Nedir? Neden Kullanılır?

Sosyal medya hesaplarından özellikle Tiktok kullanıcıları en çok bu sorunun cevabını merak ediyor. Bunun sebebi ise FYP’nin en çok Tiktok’ta kullanılmasıdır. Bu kadar yaygın ve sık kullanılmasının sebebi ise merak uyandırmasıdır. Gün içerisinde farklı bir haber ile sürekli olarak paylaşılan videoların altında bulunan Fyp hastaghi kullanıcıları daha çok merak içerisine sokmaktadır.

Fyp Ne Demek Nerelerde Kullanılır?

Fyp neredeyse tüm sosyal medya platformlarında kullanılır. Tüm sosyal medya platformlarında yer almasının en büyük sebebi ise en çok merak edilen videolara hastagh olarak eklenmesi ve insanların anlamı bilmese daha popülariteyi arttırmak adına sürekli olarak kullanmasıdır. İnsanlar paylaştıkları gönderi ve videoların altına hastagh ekleyerek daha fazla kişiye hitap ediyorlar. Bu durum karşısında da etiket ne kadar görüntülenirse o kadar kişiye ulaşabilmekti.

Fyp aslında bilinen aksine çok büyük bir şeyler ifade etmiyor. Hashtag olarak kullanılan Fyp popülaritesi fazla olduğundan kullanıcıların daha fazla erişim sağlamasına destek oluyor. Gönderilerin altına yapılan hashtag sayesinde daha fazla kişiye ulaşabilmek mümkündür. Fyp sayesinde birçok kesemi hitap edebilir, markanızı ya da kişisel olarak isminizi daha ileriye taşıyabilirsiniz. Bu sayede tüm sosyal medya platformuna erişime imkanı bulabilirsiniz.

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce