Instagram Keşfet Algoritması Nasıl Çalışıyor?

Instagram Keşfet Algoritması Nasıl Çalışıyor?

“Instagram Keşfet algoritması nasıl çalışıyor” konusunda ön plana çıkan birkaç unsur çıkmaktadır. Instagram Keşfet algoritması; diğer hesaplarla kurulan etkileşimler sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Instagram Keşfet, takip edilmeyen ve platform kullanıcılarının ilgilendiği konularla alakalı bir bölümdür. Instagram kullanıcılarının ilgilendiği gönderilerle konuları “collaborative filtering” isimli filtreme tekniğinden yararlanıyor. Collaborative filtering yönteminde, kullanıcıların daha önce beğendiği gönderiler ele alınıyor. Böylelikle keşfet bölümü oluşturulmuş oluyor.

Instagram Keşfet Algoritması

Instagram Keşfet algoritması, 4 ana unsura bağlı olarak çalışmaktadır. Instagram Keşfet algoritması;

  • Paylaşılan gönderilerin sıklığı,
  • Gönderilerle ilgili veriler (yorum, beğeni vb.)
  • Hesap sahibinin kendi aktiviteleri (örneğin; makyaj yapım videolarının izlenmesi gibi)
  • Gönderiyi yapan hesapla daha önce etkileşimde bulunup bulunamadığı gibi konular sonucunda belirleniyor.

Özellikle Instagram Keşfet algoritmasının temelini, yorumlar oluşturmaktadır. Gönderilerin altında yer alan yorumlar aslında trend konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda kaydetme konusu da Instagram Keşfet algoritmasını oluşturan temel faktörlerdendir. Ortalama %40 oranında bir gönderinin kaydedilmesi onun paylaşılabilir içerik haline getirir. Hatta Instagram tarafından önemli içerik olarak da kabul edilir. Bahsettiğimiz bu durumlar gönderinin direkt keşfete düşmesini sağlar. Bir gönderinin keşfete düşebilmesi için etkileşim ve gösterim oranları da önemli rol oynuyor.

Instagram Keşfet’e Nasıl Düşülür?

“Instagram Keşfet’e nasıl düşülür” konusu için platformun algoritmasını çok iyi anlamak gerekiyor. Keşfet’e düşebilmek için birçok rakibin önüne geçmeniz gerekiyor. Instagram Keşfet’e düşmek için büyük uğraşlar vermeniz gerekiyor. Instagram Keşfet’e düşebilmek için öncelikle hesabınızın açık olması gerekiyor. Instagram gizli hesapların keşfete düşmesi söz konusu değildir.

Instagram Keşfet’e düşmek için takipçi sayınızı elinizde tutmanız gerekiyor. Ayrıca takipçi sayınızı artırmaya çalışmanızda keşfete düşme olasılığınızı yükseltecektir. Bin takipçiye ulaşmanın yanında yüksek sayıda da görüntüleme aldığınız takdirde keşfete düşmeye yavaş yavaş başlayacaksınız. Özellikle diğer kullanıcıların sizin fotoğrafınıza yorum yapmasını sağlayınız. Takipçilerinizle devamlı iletişim kurunuz. Takipçilerinizle olan etkileşimi artırmak için içerik bol bol içerik üretmeye çalışın. Takipçilerinize hitap eden gönderiler oluşturdukça onlarda size ait gönderileri başka hesaplara gönderecek. Böylelikle etkileşim oranlarınızı daha çok artırmış olacaksınız. Takipçilerinizi elde tutmak ve keşfete düşmek tamamen size bağlı diyebiliriz.

Instagram Etkileşim Nedir?

“Instagram etkileşim nedir” yukarıda bahsettiğimiz keşfet bölümünü yakından ilgilendiren bir konudur. Instagram’da etkileşim; platform kullanıcılarının paylaşılan içeriklere verdiği tepkiyi ifade etmektedir. Instagram etkileşimi artırmak için;

  • İçeriklerin düzenli paylaşımına,
  • Hashtag kullanıma,
  • Özgün içerik paylaşımı,
  • Gönderilerin özgün olması ve altında mutlaka açıklamaya yer verilmesine özen göstermeniz gerekiyor.

Hashtag, 5 ya da 10 tane yaparak gönderinizin spam durumuna düşmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca günde 10 tane fotoğraf paylaşmak yerine 1 tane paylaşırsanız, takipçi sayınızı sıkmamış olursunuz. Intagram’da etkileşim alıp keşfete düşmek için hesabınızın özgün, güven veren ve orijinal olması gerekiyor.

 

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce