Instagram Telefonunuzda Bellek Yetersizliği Var Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram Telefonunuzda Bellek Yetersizliği Var Sorunu Nasıl Çözülür?

“Instagram telefonunuzda bellek yetersizliği var sorunu nasıl çözülür” konusu hemen hemen tüm platform kullanıcıları tarafından araştırılmıştır.

Instagram’ın “telefonunuzda bellek yetersizliği var” diye uyarı vermesi, durdurulma hatası ve donuyor sorununun arkasından oluşmaktadır. Instagram telefonunuzda bellek yetersizliği var sorunuyla Android kullanıcıları çok karşılaşmaktadır. Uzun süredir kullanılan bir telefonun zaman içinde belleği aşırı derecede dolar. Buda direkt Instagram gibi uygulamaların çalışmasını durdurur. Telefona yüklenen uygulamalar onun belleğinin tükenmesine sebep olur. Instagram’ın diğer yüklü olan belleği tüketir. Bu nedenle Instagram için yeterli bellek kalmaz. Tam bu noktada kullanıcılar Instagram durduruldu çözümü araştırmaya başlarlar.

Depolama Alanı Tükeniyor Ne Yapmalıyım?

“Depolama alanı tükeniyor ne yapmalıyım” sorusu; Instagram, Facebook, Twitter gibi uygulamalar çalıştırılamadığında ortaya çıkmaktadır. Instagram telefonunuzda bellek yetersizliği var sorunu sunduğunda aşağıda yapmanızı önereceğimiz birkaç yöntem var.

İşiniz Biten Uygulamaları “Son Uygulamalar” Kısmından Kapatınız

Bir uygulamayı kullanıp ondan çıktıktan sonra cihazınızın “Son Uygulamalar” kısmından da kapatmanız gerekiyor. Uygulamayı “Son Uygulamalar” kısmından kapattığınız takdirde belleği kullanamaz. Böylelikle Instagram’a daha çok bellek alanı açılır.

Kullanmadığınız İşinize Yaramayan Uygulamaları Kapatınız

Kullanmadığınız, işinize yaramayan uygulamaları telefonda bulundurmak mantıksızdır. Kaldıramadığınız uygulamaları da devre dışı bırakarak bellek yetersizliği sorununu çözebilirsiniz. Telefon belleğini;

  • Play Kitaplar,
  • Google Duo,
  • Play Filmler,
  • Play Müzik vb. uygulamalarda doldurabiliyor.

Bahsettiğimiz bu uygulamalar Google politikası içerisinde olduğu için telefonlarda her daim yüklü kalıyor. Kullanılmasa dahi bu uygulamalar yer kaplıyor. Bu uygulamaların bellek yetersizliği sorunu ortaya çıkarmaması için onları devre dışı bırakabilirsiniz.

Telefon Bakımı ve Antivirüs Uygulamaları Bellek Yetersizliği Sorununu Ortaya Çıkarıyor

Instagram donduruldu sorunu gibi günlük hayatta kullandığımız uygulamalarla ilgili sorunların ortaya çıkması, antivirüs uygulamalarından kaynaklanabiliyor. Ayrıca telefon bakımı uygulamaları da belleğin dolmasına sebep olabiliyor. Kullanmıyorsanız bu uygulamaları kaldırarak bellek sıkıntısı sorununu çözebilirsiniz.

Instagram Durduruldu Sorunu

Instagram durduruldu sorunu yukarıda belirttiğimiz üzere genellikle belleğin dolmasıyla alakalı bir durumdur. Instagram’a girmeye çalıştığınızda karşınıza uygulamanın durdurulduğuna dair bir uyarı gelir. Bu problemden kurtulmak için aşağıda belirteceğimiz yöntemleri uygulamanız gerekiyor.

Cihazınızı Fabrika Ayarlarına Döndürün

Instagram durduruldu sorunu için en çözümlerden bir tanesi, cihazın fabrika ayarlarına döndürülmesidir. Yalnız bu adımı aşağıda anlattığımız teknikler işe yaramadığında yapmalısınız. Android işletim sistemiyle alakalı problemler olduğunda bu yöntem uygulanmaktadır.

Instagram Verileriyle Birlikte Önbelleği Temizleyiniz

Instagram durduruldu sorununu çözmek için öncelikle telefonunuzdan “Ayarlar” kısmını açınız. Ayarlardan “Uygulama Yöneticisi” kısmına giriş yapınız. Karşınıza bir liste çıkacak. Onun üzerinden Instagram’ı bularak ardından “önbelleği sil” ile “verileri sil” kısmına basınız.

Instagram’ın Kaldırılıp Yeniden Yüklenmesi

Instagram’ı telefondan silip, yeniden yükleyiniz.

Instagram’ın Eski Sürümünü Kullanın

Instagram yeni gelen sürümde sorun olabilir. O sorun uygulamanın bozulmasına sebep olabilir. “Instagram eski sürüm apk” şeklinde internette bir arama yapınız. Instagram’ın eski sürümünü telefonunuza yükleyerek sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce