Instagram'da Önerilen Gönderileri Kapatma

Instagram'da Önerilen Gönderileri Kapatma

Instagram’da önerilen gönderileri kapatma öncesinde platformun bu algoritması nasıl çalışıyor ona bakmak gerekiyor.

Instagram’ın kendi içinde bir algoritma vardır. O algoritma; hesap sahiplerinin bilgileri ele alarak, birtakım önerileri otomatik olarak sunmaktadır. Instagram önerileri belirttiğimiz gibi platformun bilgi toplama yönteminden ortaya çıkmaktadır. Instagram önerileri, bazı zamanlar yoğun olarak sunulduğunda kullanıcıları canından bezdirmektedir. Onun içinde kullanıcılar, Instagram önerilen gönderileri kapatma yöntemine başvurmaktadır.

Instagram Önerilen Gönderileri Kapatma

Instagram önerilen gönderileri kapatma için aşağıda belirteceğimiz adımları takip etmeniz gerekiyor. Instagram önerilen gönderileri kapatmak için;

  • Platformu çalıştırıp giriş yapınız,
  • Platformun ana sayfası üzerinden kalp işaretine basınız,
  • Kalp işaretine tıkladıktan sonra karşınıza farklı şekilde 2 adet sekme gelecek,
  • Karşınıza gelen sekmeler; ilgi alanınız ile takip edilenler sekmesiyle alakalıdır.
  • Bahsettiğimiz alanda kişi isimleri karşısında, “takip et” butonuyla çarpı işareti bulunmaktadır. Çarpıya bastığınız takdirde önerilen kişilerin liste üzerinden kalktığını görebilirsiniz.

Instagram Arama Önerilerini Kapatma

Instagram arama önerilerini kapatma işlemini yapmadan sistemin çalışma prensibiyle alakalı kısaca bilgi vermemiz gerekiyor. Instagram algoritması; yukarıda da bahsettiğimiz üzere beğeni, takip edilen gönderilerle çalışmaktadır. Özetle; burada bir yapay zekâ devreye girmektedir. Ne tür fotoğraflarda yer aldığınız ve saniyesi gibi pek çok bilgiyi algoritma yakından takip etmektedir. Bahsettiğimiz bu bilgiler doğrultusunda, Instagram size hitap edecek içerikler sunmaya başlar. Eğer ara önerilerinde rahatsız olduğunuz içerikler bulunuyorsa, paylaşımlarınızı yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Paylaşımlarınızda herhangi bir sorun yoksa o zaman direkt aşağıda sıralayacağımız adımları uygulayınız;

  • İlk olarak platforma giriş yapınız,
  • Arama sonuçlarına gelerek içerisinde aranan kişilere ve sayfalara bakınız,
  • Kişi ve sayfaların yanların çarpı işareti bulunmaktadır. O çarpıya tıklayınız,
  • Android işletim sistemlerinde çarpının yerine sil işaretine rastlayabilirsiniz. Burada sil butonuna tıklamanız gerekiyor.

 

Instagram’da Önerilen Kişileri ve Gönderileri Kapatma

Instagram’da önerilen kişileri ve gönderileri kapatma işlemi özellikle kadın profili kullanıcılar tarafından çok merak edilmektedir. Çünkü hesabınızın başkalarına önerilmesi hoş değildir. Kendi hesabınızın başka hesaplara önerilmesini engellemek için aşağıda belirteceğimiz adımları takip etmeniz gerekiyor. Sıraladığımız adımları tam yerine getirdiğiniz takdirde hesabınız başkalarına önerilmeyecek. Hesabınızın başkalarına önerilmemesi şu adımları takip ediniz;

  • Hesabınıza girişi, Instagram web sitesi aracılığıyla giriş yapınız,
  • Hesaba girişi sağladıktan sonra hesap ayarları kısmına geçiş yapınız,
  • Hesap ayarları kısmından “Benzer hesaplara önerme” seçeneği karşınıza çıkacak. Onu işaretledikten sonra artık başka hesaplara kesinlikle önerilmeyeceksiniz.

Yalnız hesabınızın gizli kalması için “Instagram’da önerilenleri kapat” işlemi ayarlarını web sitesi üzerinden değiştiriniz. Instagram hesabının gizlenmesi web sitesinden ancak yapılmaktadır. Şu an uygulama üzerinden böyle bir gizleme işlemi yapmak mümkün değildir. Gizlilik ayarları sonrasında artık Instagram’da benzer hesaplara beğeni atığınızda, etiket paylaşımı yaptığınızda hiçbir şekilde başka hesaplara önerilmezsiniz.

Instagram önerilen gönderileri açma işlemiyse yukarıda belirttiğimiz işlemlerin tersiyle yapılmaktadır.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce