TikTok Keşfet Algoritması Nasıl Çalışıyor?

TikTok Keşfet Algoritması Nasıl Çalışıyor?

“TikTok keşfet algoritması nasıl çalışıyor”; son dönemlerde popüler platform haline gelen TikTok ile ilgili en çok merak edilen soruların başında geliyor.

TikTok platformunda takipçi kitlenizi artırıp fenomen olmak istiyorsanız birkaç hususu özellikle bilmeniz gerekiyor. O hususları uyguladığınız takdirde hızlı bir şekilde TikTok’ta takipçi kazanacaksınız. TikTok’ta fenomen olmak için keşfet algoritmasının nasıl çalıştığını bilmek gerekiyor. TikTok keşfet algoritması;

  • Kullanıcıların en beğeni yaptığı içerikler,
  • En fazla yorum yapılan içerikler,
  • Hafta içerisinde en çok izlenen paylaşımlara göre değişmektedir.

TikTok Keşfet algoritması aynı zamanda hesap bilgileri ve cihaza göre de çalışıyor. Yalnız bunların etkisi sıraladıklarımıza göre daha azdır.

TikTok Keşfete Düşme Nasıl Olur?

“TikTok Keşfete düşme nasıl olur” konusunda aşağıda belirteceğimiz noktaları uygulayabilirsiniz. TikTok’ta Keşfete düşerek fenomen olma yolunda önemli adım atmış olacaksınız. TikTok Keşfet alanını incelediğinizde orada yer alan videoların beğeni ve yorum sayıları çok fazladır. TikTok’ta videolar güzel olduğundan direkt keşfete düşmezler. Profesyonel bir videoda oluştursanız, TikTok Keşfet algoritması çalışma prensibine uymuyorsa, oluşturduğunuz videonun platform için hiçbir önemi yoktur. Sosyal medya platformlarındaki işleyişi belirleyen unsur, algoritmalardır. Sosyal medya algoritmaları; platformun genel kurallarına uyan istikrar elde eden hesapları ön plana çıkarmaktadır. TikTok Keşfet algoritması, aşağıda belirttiğimiz noktalara göre çalışmaktadır. İşte TikTok Keşfet algoritmasının çalıştırılması;

Popüler TikTok Kullanıcılarının Videolarına Hızlı Yorumlar Atın

TikTok videolarına hızlı yorum yapmak, daha çok kişiye ulaşmak anlamına geliyor. Bir video çok izleniyorsa, aynı şekilde o sayı kadar da yorum alıyordur. TikTok uygulamasın algoritmasında, ilk yorumlar her zaman üste tutulur. O yüzden hesabınızın herkes tarafından görülebilmesi için popüler hesapların videolarına ilk yorumu yapan siz olunuz.

Hashtagleri Takip Ediniz

“TikTok’ta keşfete nasıl düşülür” konusunda, hashtag’lere de büyük görev düşüyor. Etiket anlamına gelen hashtag sayesinde insanlar istedikleri videoları platform üzerinden hemen buluyorlar. Bu yüzden hashtag’lerin doğru videolarda kullanılması gerekiyor. Videoyu yansıtmayan bir hashtag kullanımı sonucunda TikTok algoritması sizi geriye alır. Çünkü hashtag’e bakılarak açılan videonuz kullanıcılar tarafından izlenmeden hemen kapatılır.

YouTube Gibi Başka Mecralara İçeriklerinizi Gönderin

Video oluşturma konusunda dikkat çekici, eğlenceli ve profesyonel olduğunuzu düşünüyorsanız onları YouTube gibi mecralara da gönderebilirsiniz. Özellikle Twitter, Instagram ve YouTube gibi platformlarda içerikleriniz kısa zamanda çok etkileşim almaya başlar. Videolarınız ne kadar çok insana ulaşırsa o kadar popüler olma şansınız artar.

Çevrenizle Videolarınızın İzlenmesi Konusunda İş Birliği Yapınız

TikTok platformunda diğer kullanıcılar tarafından fark edilmek için çevrenize videolarınızı izlemelerini söyleyin. Çevrenizle birlikte ortak videolar oluşturun.

Çevrenizde popüler hesaplar varsa onlarla ortak videolar oluşturup yayınlayın. Böylelikle onların takipçileri sizi de fark etmiş olacak. TikTok Keşfet algoritması, eğlenceli videolara daha hızlı yanıt veriyor.

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce