TikTok Nasıl Kullanılır?

TikTok Nasıl Kullanılır?

Aklınıza gelebilecek her türlü videoları TikTok uygulaması sayesinde takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz. 15 saniye ile kısıtlandırılan video sürelerine ses efektleri de ekleyerek daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Çok büyük bir kitleye hitap eden sosyal paylaşım sitesi her geçen gün kullanıcı sayısını arttırmaktadır. Siteye yeni üye olan kullanıcıların en çok merak ettiği sorulardan biri TikTok Nasıl Kullanılır? sorusudur. Makalemizin devamında TikTok kullanımları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. TikTok hakkında daha fazla bilgi almak için TikTok ile ilgili diğer makalelerimize göz atabilir, sorularınıza yanıt alabilirsiniz. 

 

TikTok Kullanımı?

 

2015 yılında uluslararası hizmete açılan sosyal paylaşım sitesi 2017 yılında ülkemizde kullanıma açılmıştır. Son iki yıldır ise TikTok üzerinde çekilen videolar diğer paylaşım siteleri dahil her yerde karşımıza çıkmaya başlamıştır. Müzik eklentili 15 saniyelik videoların paylaşıldığı sitede, ses getirmek isteyen kullanıcılar eğlenceli videolar çekmektedir. Aynı zamanda site de canlı yayın açarak da insanlar ile iletişim kurulabilmektedir. Farklı içeriklerin en çok izlendiği sosyal paylaşım sitesinde videoları beğenerek videonun sahibine destek olabilirsiniz. Şimdi TikTok Nasıl Kullanılır? sorusunu yanıtlayalım.

Ücretsiz ve kolay bir kullanıma sahip olan TikTok kullanmak için öncelikle bir hesap açmanız gerekmektedir. TikTok Giriş konulu makalemizden destek alarak hesabınızı oluşturabilirsiniz. Anında oluşturabileceğiniz hesap erişim işlemlerini tamamladıktan sonra uygulamayı akıllı telefonlarınıza indirebilirsiniz. Bu sayede sürekli giriş yapmak zorunda kalmadan hesabınız devamlı olarak telefon uygulamasında açık kalacaktır. 

 

TikTok Nasıl Kullanılır?

 

  • Uygulamayı cep telefonunuza indirin.
  • Ugulamaya giriş yapın ve profil fotoğrafı olan kısma dokunun.
  • Hesap bilgilerinizi girdikten sonra profilinize erişmiş olacaksınız.
  • Sol alt kısımda Mercek imgesi bulunmaktadır. Bu imge kişileri ve etiketleri aramanızı sağlar.
  • Arama kısmından merak ettiğiniz profilleri bulduktan sonra takip edebilirsiniz. Böylece takip ettiğiniz kişi yeni video attığı zaman siz videoyu ana sayfanızda görebilirsiniz.
  • Sağ alt kısımda Mesaj imgesi bulunmaktadır. Ona tıkladığınızda size gelen mesajlara ve bildirimlere ulaşırsınız.
  • Orta alt kısımda imgesi bulunur. O imgeye dokunduğunuzda paylaşmak istediğiniz videoyu çekebilirsiniz. Videoyu seçtikten sonra üst kısımda Ses Seçin butonu bulunmaktadır. Oraya tıklayıp videonuza istediğiniz sesi ekleyebilirsiniz.

Tiktok ana sayfanız takip ettiğiniz kişilerin videolarını görebileceğiniz yerdir. İstediğiniz kişileri takip ederek, yükledikleri videoları ilk olarak siz izleyebilirsiniz. Aynı zamanda paylaşılan videoları beğenerek yorum da yapabilirsiniz. Beğendiğiniz bir videoyu diğer sosyal paylaşım sitelerinde de paylaşabilirsiniz. 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce