Tiktokerler Ne Kadar Kazanıyor?

Tiktokerler Ne Kadar Kazanıyor?

TikTok para kazanma birçok kişi tarafından istenen bir durumdur. Platform her ne kadar Facebook ve Instagram’a göre daha yeni olsa da başarılı bir giriş yapmış, kısa sürede milyonlarca kişiye hitap edebilmiştir.

Platform geniş özellikler sunmakta olup bunlardan bir tanesi de para kazanmadır. Zira canlı yayın açan kişilere bağış yollanabilir. Böylece gelir kazanmak mümkün hale gelebilir. Bunun yanı sıra farklı firmalardan ürün reklamı alınarak, tanıtım aracılığıyla kazanç sağlanabilir.

Günümüzde birçok kişi bunlar üzerinden gelir elde ettiği için, aynı amaca sahip kişiler ne kadar kazandıklarını da sorgulamaktadır. Ancak burada kesin rakamlar yer almamaktadır. Zira her TikToker farklı meblağlar kazanmaktadır.

 

TikTok Fenomenleri Ne Kadar Kazanıyor?

TikTokerler ne kadar kazanıyor hesaplama birçok kişi tarafından incelenir. Ancak burada kesin rakamlar bulunmamaktadır. Örneğin 100.000 takipçisi olan bir TikToker 200-1000 Amerikan doları arasında gelir elde edebilir.

Ancak 1 milyondan fazla takipçisi olması durumunda bu 1000-5000 Amerikan doları arasında olabilmektedir. Buna rağmen kazançlar sadece bunun üzerinden etkilenmemektedir. Ürün satışları, marka anlaşmaları, satış ortaklıkları, sponsorlu içerikler ve canlı yayından ne kadar bağıl alındığı da doğrudan bir fark oluşturmaktadır.

Burada dikkat edilmesi gereken, TikTok’un üyelere para ödemediğidir. YouTube’da olduğu gibi reklam geliri paylaşma programı bulunmaz. Sadece Creator Program adlı bölüme başarılı TikTokerler davet edilir.

Bu program aracılığıyla popüler kullanıcılar, markalar ile iş birliğinde bulunmasını mümkün hale gelir. Ödemeler de canlı yayında kişilerin attığı bağışlar, ilgili markalar gibi taraflarca gerçekleştirilir.

TikTok’ta Canlı Yayınlar Ne Kadar Kazandırıyor?

TikTok canlı yayınları özellikle para kazandırması nedeniyle kişiler arasında büyük bir öneme sahiptir. Bunun yanı sıra başarılı canlı yayın performansları takipçi ve etkileşimleri de yükseltmektedir. Eğer canlı yayın açmak istiyorsanız, TikTokta para kazanmak için kaç takipçi gerekir için 1000 kişiye ulaşmanız gerekir.

Ardından da bir canlı yayın açabilirsiniz. Buraya katılanlar arzu ederse size bağış yapabilir. Ancak bu sizin performansınıza, takipçilerle aranızdaki bağlara, sizi ne kadar beğendiklerine bağlıdır. Dolayısıyla her TikTokerda ve her canlı yayında farklılık göstermektedir.

TikTok’ta Para Kazanmak İçin Kaç Takipçi Gerekir?

TikTok’da para kazanmak istiyorsanız, canlı yayın için TikTokta para kazanmak için kaç takipçi gerekir için 1000 kişiye ulaşmanız yeterlidir. Ardından açacağınız her canlı yayında bağış alma olasılığınız vardır.

Ancak bunun dışında sponsorlu reklamlar, marka anlaşmaları, ürün ve hizmet satışı, satış ortaklığı gibi şeyler için belirli takipçi şartları yoktur. Buna rağmen tahmin edilebileceği üzere yüksek olmalıdır. Zira firmalar sizinle bir anlaşma yaparken takipçileriniz aracılığıyla ne kadar popüler olduğunuzu görecektir.

Ayrıca takipçileriniz kadar etkileşimler de yüksek olmalıdır. Aksi durumda aktif bir kitleye sahip olmadığınız için olumlu geri dönüşler sunamayacağınız düşünülecek, böylece yaptığınız anlaşmaların sayısı azalacaktır.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce