Video Düzenleme Programı Ücretsiz

Video Düzenleme Programı Ücretsiz

 Video düzenleme programı videolarınızı daha ilgi çekici hale getirme imkanı sunmaktadır. Videoların hazırlanması ardından bu tür uygulamalardan yardım almak hem küçük hataları düzeltmenize imkan tanımakta hem de yeni efektler kullanmanıza olanak sunmaktadır.

Bunun için kullanılabilecek seçenekler oldukça çok olsa da ücretsiz olanlar her zaman ilk önce sorulmaktadır. Burada tercih listesi oldukça geniş olsa da değerlendirebileceklerinizden bazıları şöyledir;

  1. VSDC Ücretsiz Video Editör
  2. Blender
  3. Lightworks
  4. HitFilm Express
  5. DaVinci Resolve

Bunlardan her biri farklı özelliklere sahiptir. Dolayısıyla hepsini tek tek incelemeniz, hangi programın size daha iyi seçenekler sunduğunu görebilirsiniz.

VSDC Ücretsiz Video Editör

Video edit programları ücretsiz PC için seçeneklerinizden bir tanesi VSDC Ücretsiz Video Editör olmaktadır. Efektli ses ve video klipler oluşturabilmekte olup renk düzeltmeleri de oldukça gelişmiştir. Renk anahtarı ve maskeleme gibi seçenekler ile daha iyi çözümler teklif etmektedir.

Her ne kadar ara yüzünüzü etkili ve hızlı kullanmanız için öğrenme süreci olabilecek olsa da işlevselliği bakımdan oldukça kalitelidir. Ücretsiz sunulan özellik sayıları bunda önemli bir etmendir.  Katmanları çalıştırmanıza, tek kareye birden fazla nesne eklemenize olanak tanımaktadır.

Blender

Blender edit programı ücretsiz seçenekleri arasında yapabileceğiniz tercihlerden bir diğeridir. Açık kaynak kodlu olan program öğrenmek için zaman alabilse de geniş işlevselliği, şekillendirme modu ve dahili render mekanizmaları ile oldukça kalitelidir.

Eşleştirme, animasyon, tarama gibi işlemler iyi sonuçlar çıkartmaktadır. Aynı zamanda doğrusal olmayan video düzenlemelerine, 3D uygulamaların geliştirilmesine, katı ve sıvı malzemeler kullanılarak davranışları analiz etmeye olanak sunmaktadır. Çok sayıda özellik mevcut olup birçoğu ücretsizdir.

Lightworks

Video düzenleme programı olarak kullanılabilecek bir diğer seçenek de Lightworks’dür. Kullanışlı bir ara yüzü olan program özelleştirilebilir araç bölümleri gerektirir. FPS ayarlarında düzenleme yapabilmeyi mümkün hale getirir.

Çok katmanlı özel efektler eklenebilmekte olup resmi sitesinde öğretici kılavuzlar yer almaktadır. Böylece kullanımı da kolaylaşır. Günümüzde birçok blog yazarı tarafından tercih edilen uygulamalar arasındadır.

HitFilm Express

HitFilm Express video düzenleme programı olarak gelişmiş zaman çizelgesi özelliğine sahip gelişmiş bir programdır. Dışa aktarım esnasında düzenleme yapılabilmekte olup düzenlemeyi hızlandıran, yeniden oynatma özellikleri mevcuttur. Kullanışlı ve geniş yapıya sahip olan program hem ücretli hem de ücretsiz sürümleri bulundur.

Ücretsiz olan sürümün özellikleri kısıtlı olsa da temel işlevleri kullanmak istiyorsanız ya da video düzenlemeye yeni başlamışsanız yapabileceğiniz tercihler arasındadır.

DaVinci Resolve

 Video düzenleme programı olarak bir diğer kullanım seçeneği ise DaVinci Resolve olmaktadır. Kullanışlı zaman çizelgesi olan program sistem gereksinimleri açısından uygundur. HDR saptırmada kullanılabilecek renk saptırma bölümü vardır.

Bunun yanı sıra proje üzerinde başka kullanıcılarla beraber çalışma olanağı tanımaktadır. GPU hızını arttırmak için dahili algoritması da vardır.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce