Youtube’da 1 Milyon İzlenme Kaç Para?

Youtube’da 1 Milyon İzlenme Kaç Para?

YouTube kazanç tablosu platformda içerik üreticisi olmak isteyen birçok kişinin ilgisini çekmektedir. YouTube neredeyse ilk yıllarından bu yana söz konusu kişilere bir kazanç elde etme imkanı sunsa da teknolojinin gelişmesiyle son yıllarda birçok kişinin ilgisini çekmeye başlamaktadır.

Dolayısıyla para kazanmak için videolarda hangi kurallara dikkat edilmesi, kaç izlenmenin ne kadar para kazandırdığı gibi sorular sık sık sorulmaktadır. Burada öncelikle her videonun aynı izlenmeyi almayacağı bilinmelidir.

Ancak burada kesin rakamlar bulunmamaktadır. Dolayısıyla her kanalda bunlar değişiklik arz eder. 100 bin görüntüleme, 500 ile 1000 Amerikan doları arasında kazandırmaktadır. 1 milyon ise 2 ile 40 bin arasında belirtilmektedir. Bu rakam 150 milyon için 97 bine kadar çıkmaktadır.

YouTube’dan Nasıl Para Kazanılır?

YouTube içinde kişilerin para kazanabileceği birçok yöntem vardır. Ancak YouTube kazanç tablosu için en önemli gelir kaynaklarından birini partner programı oluşturur. Zira böylece videolara reklam eklenmesi ve üzerinden gelir elde edilmesi mümkün hale gelir.

Platform her gün yoğun olarak kullanıldığı için adeta standart bir kazanç durumu oluşturmaktadır. Videolara verilen reklamlarda bazı faktörler göz önünde bulundurulur. Bunlar uzunluğu, izleyici demografisi, videonun izlenme süresi gibi maddeleri kapsamaktadır.

Videoya kaç reklam konulduğu, kazancı doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle tahmin edilebileceği üzere bunlara dikkat etmek geliri yükseltir. Ancak bu esnada kaliteden de ödün verilmemesi gerekir.

Özgün Videolar Çekme

YouTube para kazanma şartları 2021 için tüm kuralları yerine getirseniz de alacağınız düşük izlenmeler kazanç beklentinizi sağlamayacaktır. Bu nedenle video oluşturma esnasında bazı konulara dikkat etmeniz gerekir. Böylece daha iyi sonuçlar almanız mümkün hale gelir.

Bunlardan biri özgünlüktür. Videonuz özgün değilse izlenmeleri düşecektir. Bu durum kazancınızı da azaltır.

Konuyu Tam Olarak Anlatma

İnternet ortamında insanlar araştırdığı bir konu hakkında cevap alabilmeyi talep etmektedir. Dolayısıyla videonuza girdikten sonra ilk olarak başlık neyse onun hakkında bir içerik bekler. İlk olarak bunu sağlamanız şarttır.

Ardından da izleyicilerin sorusunu etkili biçimde cevaplamanız gerekir. Böylece daha iyi sonuçlar elde etmeniz mümkündür. YouTube’dan ne kadar para kazanılır 2020 için düzenli uygulanırsa kazançlarınızı arttırabilir.

Kaliteli ve Yüksek Çözünürlüklü Videolar Çekme

YouTube’dan kazanç tablosu içinde yüksek gelirler elde etmek istiyorsanız videonun kalitesine dikkat etmeniz gerekir. Kareye nelerin girdiği, konuyu ne kadar profesyonel ele aldığı gibi konular izlenmelerini arttıracak bir husustur.

Bunun yanı sıra videolarınız da piksel bakımından yüksek çözünürlüklü olmalıdır. Böylece izlenme sayılarınız da yükselecektir.

Düzenli Paylaşım Yapma

Sosyal medya platformlarında takipçiler takip ettikleri hesaplardan düzenli paylaşım bekler. Bu yerine getirilmezse bir süre sonra oranlarınız düşer. Bu istatistiklere olumsuz yansır. Dolayısıyla YouTube’da düzenli paylaşım yapmazsanız izlenmeleriniz düşecek, bu da gelirinizi olumsuz etkileyecektir.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce