Google Smart Lock İle Kaydedilen Instagram Hesap Silme

Google Smart Lock İle Kaydedilen Instagram Hesap Silme

Google Smart Lock ile kaydedilen hesapların sayısı oldukça artmaktadır. Söz konusu özellik, bilgisayar ya da mobil cihazdan bir siteye girerken, kullanıcı adını ve şifreyi kaydetmesini sağlar. Böylece tekrar girmeden pratik çözümler elde edilir.

Google tarafından sunulan bu özellik oldukça kullanışlıdır. Ancak kendi içerisinde tahmin edilebilir riskleri de vardır. Eğer farklı bir cihazdan girerseniz ve hatayla şifrenizi kaydetmesini isterseniz, siz çıkış yapsanız bile farklı kişiler tarafından erişim görebilir.

Bu durum Instagram’da sıklıkla görülmektedir. Güvenlik problemlerinin olmaması için Smart Lock kullanımı kişisel cihazlar haricinde yapılmamalıdır. Buna karşılık el alışkanlığı ile hataya düşülmüşse de çözüm bulunmaktadır.

Google Smart Lock Nedir?

Instagram şifrenizi bu özellikle kaydetmişseniz, çözüm bulmak için öncelikle Google Smart Lock nedir sorusuna cevap verebilmeniz gerekir. Google tarafından sunulan özellik Android Marschmallow ve Lollipop uygulamaları ile birlikte kullanılmaya başlamıştır.

Temel olarak bir kere girilen şifre hemen kaydedilir. Böylece tekrar tekrar girmeden insanları kurtarmaktadır. Bu özelliği kullanabilmek için pin, parmak izi, yüz tanıma ya da desen gibi şifrelerin bulunması gerekir. Eğer mevcut değilse kullanımı da yapılamamaktadır

Instagram Smart Lock ile Kaydedilen Hesaplar Nasıl Silinir?

Google Smart Lock ile kaydedilen şifreler kolay bir şekilde silinebilir. Bu nedenle farklı cihazdan girmiş olsanız bile endişelenmeniz gerekmez. Eğer Instagram’a böyle giriş yapıyorsanız ancak sonlandırmak istiyorsanız, şu işlemleri sırasıyla takip etmeniz yeterlidir;

  1. Google hesapları açın.
  2. Şifre yöneticisi bölümüne girin.
  3. Kayıtlı şifreleri tek tek inceleyin.
  4. Instagram’ı bularak silin.

Bu işlemleri sırasıyla takip ettikten sonra görülebileceği üzere Instagram artık otomatik bir şekilde kullanıcı adı ve şifrenizi doldurmayacaktır.          

Instagram’da Kaydedilen Şifre Nasıl Silinir?

Instagram kullanıcılarının büyük çoğunluğu hesaplarına tekrar tekrar giriş yapmamak için şifrelerini kaydetmektedir. Ne var ki farklı bir cihazdan giriş yapıldığına en önemli mesele söz konusu parolanın silinmesidir.

Bu durum güvenlik için büyük önem taşımaktadır. Silmeden çıkış yapmak bir çözüm olmaz. Zira platform bunu tekrar hafızadan dolduracaktır. Instagram kaydedilen şifreyi silme işlemleri şu şekilde yapılır;

  1. Instagram mobil’e giriş yapın.
  2. Profil sayfanızı açın.
  3. Ekranın sağ üst köşesindeki üç çizgi sembolüne dokunun.
  4. Ayarlar kısmını açın.
  5. Kullanıcı adınızdan çıkış yap üzerine tıklayın.
  6. Açılan kutuda giriş bilgilerinizin hatırlanmamasını belirterek çıkış yapın.

Eğer hesaptan çıkış yaptıktan sonra da listeden kaldırmak istiyorsanız hesabın oturum aç düğmesinin yan tarafından üç noktaya dokunmanız gerekir. Ardından da kaldır üzerine dokunmanız yeterlidir.

Bunun yanı sıra Instagram kaydedilen şifreyi silme için veriler, uygulama ayarlarından da silinebilir. Bu bölümün adı her cihazda farklı olabilir. İlgili ekrana gidildikten sonra Instagram’ı bulmanız, ardından depolama üzerine dokunarak temizleme işlemlerini yapmanız gerekir. 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce