Hashtag Ne Demek?

Hashtag Ne Demek?

Hashtag Ne Demek?

Hashtag ne demek?  konusu, sosyal medya kullanan pek çok kişinin en çok merak ettiği konulardan birisi olmaktadır. Hashtag, kelime anlamı olarak etiketlemek anlamına gelmektedir. Bir başka anlamı ile anahtar kelime demek olan hashtag, sosyal medya platformlarında paylaşılan gönderilerin öne çıkmasını sağlayan bir etiketleme biçimi olmaktadır.

Hashtag kullanarak sosyal mecralarda paylaşılan fotoğraflar, videolar ve metinler arama motorlarında da en üst sıralarda çıkma şansına kavuşmaktadır. Hashtag kullanımında ise başına # işareti konduktan sonra arada hiç boşluk bırakmadan anahtar kelime olarak kullanılan sözcük ilave edilmektedir. Bu sayede sosyal medya platformlarında paylaşılan gönderiler kategorilenmiş olmaktadır.

Hashtag Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Hashtag kullanmak sosyal mecralarda yapılan paylaşımların öne çıkmasını sağlamakta, buna bağlı olarak takipçi sayıları hızlı bir şekilde artmaktadır. Bu sayede sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların daha çok beğeni ve yorum almasını da, hashtag kullanımı sağlamaktadır. Hashtag kullanılmadan yapılan paylaşımların ise arama motorlarında çıkma şansları hiç olmamaktadır.

Hashtag Nasıl Kullanılır?

Hashtag kullanırken, dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de, hashtagların doğru ve amacına uygun olarak kullanma gerekliliği olmaktadır. Hashtag kullanmak çok faydalı bir işlem olsa da, yanlış olarak kullanılan hashtaglar yani etiketler gerekli olan faydayı sağlayamamaktadır. Bu nedenle her zaman sosyal medya platformlarında paylaşılan gönderilerin içeriklerine uygun olan hashtagların, yani etiketlerin kullanılması gerekmektedir.

Hashtag kullanırken, gönderilerde kullanılan hashtagların sayısı da önemli olmaktadır. Sosyal medyada hashtag kullanımında, her mecranın kendine göre bir sınırı bulunmaktadır. Bu yüzden kullanılan sosyal mecranın izin verdiği sayılarda hashtag kullanılması lazımdır. Bu noktalara dikkat edilerek, her gönderide hashtag, yani etiket kullanılabilmektedir.

Twitter’da Hashtag Nasıl Kullanılır?

Twitter, dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya paltformlarından birisi olup, ilk hashtag kullanımı da Twitter’da ortaya çıkmıştır. Twitter uygulamasının algoritmasına göre hashtag kullanımının, her zaman için tek seferde en az  1, en çok 3 olması gerekmektedir. Bu nedenle Twitter uygulamasında en etkili sonucu veren sadece gönderilerde sadece 1 hashtag kullanılması olmaktadır. 3’ten fazla hashtag kullanılan durumlarda ise gönderilerin etkileşimlerin de düşüşler yaşanmaya başlamaktadır.

Instagram’da Hashtag Nasıl Kullanılır?

Instagram uygulamasında yapılan fotoğraf, video ve hikaye paylaşımlarında, uygulamanın algoritmasına göre tek seferde en az 10 hashtag kullanılabilmektedir. Twitter’ın aksine Instagram uygulamasında fazla sayıda hashtag kullanılabilmektedir. Instagram uygulamasında toplamda en fazla kullanılabilen hashtag sayısı ise 30 olmaktadır.

Facebook’ta Hashtag Nasıl Kullanılır?

En sevilen sosyla medya platformlarından birisi olan Facebook algoritmasına göre uygulama üzerinde yapılan gönderilerde tek seferde en fazla 1 hashtag kullanılması en ideali olmaktadır. Facebook uygulamasında en fazla kullanılabilen toplam hashtag sayısı ise 20 olarak belirlenmiştir. Facebook uygulamasında yapılan paylaşımlarda doğru hashtag kullanımı ile bütün gönderilerin öne çıkması mümkün olmaktadır.

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce