Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Instagram hesabını kalıcı olarak silme, en çok dikkat çeken konuların başında geliyor. Instagram kullanıcıları çeşitli sebeplerden dolayı hesaplarını kapatmak isteyebilirler.

Diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi Instagram’ı da iki türlü kapatmak mümkündür. Instagram hesabı;

  • Geçici,
  • Kalıcı şekilde kullanıcının isteğiyle bağlantılı olarak kapatılabilir.

Dünya genelinde Instagram kullanıcı sayısını incelediğimizde, 1 milyarı geçiyor. Türkiye’deyse Instagram kullanıcı sayısı, 40 milyona yakındır. Çok kullanıcıya sahip olan Instagram üzerinden sürekli; hesabı geçici kapatma ya da kalıcı kapatma işlemleri yapılmaktadır. Yalnız Instagram hesabını kalıcı olarak silmeden önce şu noktalara göz atmanızı öneriyoruz:

Instagram Kapatma; “Hesap Dondurma”, “Geçici Olarak Kapatma” şeklinde isimlendirilir. Kullanıcı dilediği zaman yeniden hesabını açar.

Instagram Silme; “Kalıcı Hesap Silme” şeklinde adlandırılmaktadır. Instagram hesabının silinmesinden sonra eğer hesabınıza 1 ay giremezseniz, kalıcı şekilde hesabınız silinmiş olur.

Instagram Hesabı Kalıcı olarak Nasıl Kapatılır?

“Instagram hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır” konusu bazı adımları takip etmeniz gerekiyor. O adımları şöyle sıralayabiliriz;

  • İlk olarak Instagram uygulamasına girip, kendi hesabınızı açınız,
  • Instagram hesabını açtıktan sonra ayarlar kısmına gelip, oradan hesabı kapatma kısmına basınız,
  • Instagram hesabınıza daha önce giriş yaptıysanız “Hesabını Sil” sayfasını görürsünüz. Giriş yapmadıysanız da Instagram kullanıcı adıyla birlikte şifrenizi giriniz,
  • Karşınıza bir sayfa çıkacak. O sayfada Instagram size; “hesabı neden silmek istiyorsun?” şeklinde bir seçenek sunacak. Herhangi bir nedeniniz yoksa bu kısmı, “Başka bir şey” şeklinde işaretleyebilirsiniz.
  • Daha sonra şifre kısmına girerek, “Sil” düğmesine basınız.

Yukarıdaki adımları yaptıktan sonra platform, ortalama bir ay süre verir. O bir ay içinde Instagram’a giriş yapmazsanız profil ve hesap bilgileriniz tümden silinir. 1 ay içinde girdiğiniz takdirdeyse, hesabınız yeniden aktif hale geçer. Böylelikle Instagram silme ile ilgili oluşturduğunuz talep direkt kaldırılmış olur.

Instagram Uygulaması Silinince Hesap Silinir mi?

“Instagram uygulaması silinince hesap silinir mi” sorusu da kullanıcılar tarafından çok sorulmaktadır. Bu soruyu hayır şeklinde yanıtlayabiliriz. Siz hesap üzerinden yukarıda belirttiğimiz adımları yapmadıktan sonra hesabınız kesinlikle silinmez. Kendi kullandığınız cihazdan Instagram uygulamasını silseniz bile başka cihazlardan yeniden hesaba giriş sağlayabilirsiniz. Instagram hesabını sildikten sonra takipçilerinizle platform üzerinden etkileşimi kesmiş olursunuz. Takipçilerinizin profillerini ve gönderilerini asla göremezsiniz.

Telefon Instagram hesap silme işlemleri yapılmaz. Instagram hesabınızı kapatmak için laptop kullanmanız gerekiyor.

 Instagram uygulaması üzerinden hesap silmek içinde; “Instagram.com” adresine giriş yapınız. Ardından şu adımları takip etmeniz gerekiyor: “Ayarlar>Yardım> Yardım Merkezi kısımlarına tıklayınız. Akabinde arama çubuğu üzerine “Instagram hesabımı nasıl silerim?” yazıp, aradığınız sayfaya ulaşabilirsiniz. Instagram hesabını sildikten sonra 1 ay açmazsanız; hesabınız kalıcı olarak silinir. Hesabınızı yeniden açma gibi bir durum asla söz konusu olamaz. “Instagram.com hesap silme” üzerinden işlemleri kolayca halledebilirsiniz.

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce