İnstagram Nasıl Kullanılır?

İnstagram Nasıl Kullanılır?

 

Sosyal medya siteleri aktif olarak hayatımızda yer almaktadır. İnsanlar artık günün belli saatlerini sosyal medya içerikli sitelerde geçirmektedir. En son haberlerin ve güncel bilgilerin yer aldığı sitelerde eğlenceli vakit geçirmek mümkündür. İnstagram, Türkiye de en çok kullanıcıya sahip olan bir sosyal platformdur. Bu nedenle insanlar İnstagram Nasıl Kullanılır? sorusunu merak ederler. Yazımızın içeriğinde bu sorunun yanıtını bulabillirsiniz.

 

İnstagram Nedir?

 

İnstagram, video ve fotoğraf paylaşım sitesidir. Kişisel ve işletme adı altında iki farklı hesap açma seçeneğini kullanıcılarına sunmaktadır. Kişisel hesaplarda kendinize özel günlük yaşantınızdan ya da beğendiğiniz her şeyin fotoğraf ve videosunu paylaşabilirsiniz. Paylaşımlarınız arkadaşlarınız tarafından görülür ve insanlar tarafından beğenilip yorum yapılabillir. İşletme hesaplarını ise iş yeriniz adına açabilir ve ürünlerinizin görsellerini yükleyebilirsiniz. Kullanıcılar profilinize girdiğinde sattığınız ürünleri görerek sizinle iletişime geçer ve online olarak satış yapabilirsiniz. İnstagram tamamen ücretsiz olarak kullanılan sosyal paylaşım platformudur.

 

İnstagram Nasıl Kullanılır?

 

İnstagram Nasıl Kullanılır? sosal paylaşım sitesine yeni üye olan kullanıcıların merak ettiği bir sorudur. Kullanımı kolay olan platformun akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz bir uygulaması da bulunmaktadır. Uygulamayı indirdikten sonra kullandığınız bir hesabınız varsa kullanıcı adı ve şifrenizle profilinize giriş yapabilirsiniz. İlk defa üye olacaksanız üyelik adımlarını takip ederek kısa sürede hesap oluşturabilirsiniz. Peki İnstagram Nasıl Kullanılır? 

- İnstagram ana sayfasında takip ettiğiniz kişileri paylaşımlarını görürsünüz.

- Sol üst tarafra küçük profil fotoğrafınıza tıklarsanız 24 saat profilinizde kalacak hikayeler paylaşırsınız.

- Alt orta kısımda + işareti ile profilinize video ve fotoğraf yükleyebilirsiniz. 

- Pusula imgesi İnstagram ana sayfasıdır. En çok izlenen ve beğenien video ve fotoğrafların yer aldığı alandır.

- Sağ alk kısımda adam şeklinde ki imge ile kendi profillinize geçiş yapabilirsiniz. 

- Sağ üst köşede küçük kalp imgesi sizi takip eden ve paylaşımlarınıza yapılan beğeni ve yorumların görüldüğü alandır. 

 

İnstagram Profili Düzenle

 

İnstagram profilinizi düzenlemek için hesabınıza giriş yaptıktan sonra adam görünümlü imgeye tıklamanız sonrası profill fotoğrafınızın orta alt kısmında Profilimi Düzenle ibaresi yer alır. Oraya dokunduktan sonra profilinizde hangi alanları düzenlemek istediğiniz seçenekler karşınızı çıkar. Düzenlemek istediğiniz alana girip düzenleme yapabilirsiniz. Hesap ve Gizlilik sekmesinden şifre işlemlerinizi ve profil gizlilik bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce