Instagram Reklam Veremiyorum, Nasıl Çözülür?

Instagram Reklam Veremiyorum, Nasıl Çözülür?

“Instagram reklam veremiyorum, nasıl çözülür” sorunuyla işletme ve markalar çok karşılaşmaktadır. Günümüzde sosyal medya reklamlarının önem kazanmasıyla birlikte böyle bir durumun ortaya çıkması işletme ve markaların belini önemli ölçüde bükmektedir.

Instagram, reklam için çok tercih edilen sosyal medya platformları arasında yer alıyor. O nedenle Instagram reklam veremiyorum çok büyük sorun teşkil ediyor. Hizmet ve ürün tanıtımları için farklı farklı reklamlar hazırlanır. Fakat çeşitli nedenlerden dolayı hesap kullanıcıları reklam verememeye başlar. Böyle durumlarla karşılaşıldığında aşağıda sıralayacağımız yöntemlerin mutlaka uygulanması gerekiyor.

Instagram Reklam Verememe Sorunları Nelerdir?

“Instagram reklam verememe sorunları nelerdir” sorusuna yanıt bulduktan sonra problem daha kolay çözülür. Instagram reklam veremiyorum sorununun altında pek çok neden yatmaktadır. Instagram, yayına sunulacak reklamları 24 saat içerisinde onaylar. Eğer 24 saat içerisinde bir reklama onay verilmediyse o zaman onun yayınlanma olasılığı sıfırdır. Birçok marka ve işletme hesabı, Facebook reklam ilkeleriyle alakalı bilgilere bakmadığından böyle bir sorunla karşılaşırlar. Facebook reklam ilkelerinin devamlı takip edilmesi gerekiyor. Bu sayede Instagram reklam veremiyorum sorunuyla karşılaşmamaya başlayacaksınız. Facebook reklam ilkeleri tam anlamıyla gerçekleştirildiğinde, Instagram reklamları da onay almaya başlar.

Instagram reklamlarının onaylanmamasının altında;

  • Yazı oranları,
  • İçerikler,
  • Görseller,
  • İfadeler önemli rol oynamaktadır.

Reklam görsellerinde metinlere çok yer verilmemelidir. Görsellerin genelini metin kaplandığında Instagram reklamı kesinlikle onaylamaz. Din, cinsiyet ve dil ayrımlarının yapılması da bu problemi doğurmaktadır. Yaş kısıtlamalı içeriklerle birlikte direkt platforma atıfta bulunmakta reklam verememe sorunu ortaya çıkarıyor.

Instagram Reklam Veremiyorum Sorunu Nasıl Çözülür?

“Instagram reklam veremiyorum sorunu nasıl çözülür” için olarak platform üzerindeki profilinize giriş sağlayınız. Profil girişi sonrasında sağ üst köşede bir sembol bulunuyor. O sembole tıklayıp, karşınıza çıkacak “Hesaplar” alanına giriş yapınız. Daha sonra hesaplar kısmından karşınıza bir pencere gelecek. Gelen pencere üzerinden “Bağlı Hesaplar” kısmına akabinde de “Facebook” yazısı üzerine basınız. Tıklama sonucunda ekranınıza gelen “Hesabın bağlantısını Kaldır” butonunu seçiniz. “Evet, Bağlantıyı Kaldır” alanına basıp Facebook’la bağlantınızı kesiniz.

Instagram hesabına Facebook Sayfası ekleme;

  • Instagram üzerinden profilinize giriş yapınız,
  • “Profil Düzenle” seçeneğine basınız,
  • Karşınıza “Herkese Açık İşletme Bilgileri” kısmı çıkacak. Onun altındaki “Sayfa” yazısına basınız,
  • Yönettiğiniz sayfayı seçip, ileti tanıtımını tekrar yapmalısınız.

Instagram hikâye reklam veremiyorum ile alakalı sorunları giderebilmek adına, reklam yöneticisini aktif kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Böylelikle yayına sunacağınız reklamlarla daha çok bilgiye sahip olabilirsiniz. Ne kadar çok bilgiye sahip olursanız reklamlarınız onay alma oranı da yükselir. Çünkü Instagram algoritmasına uygun reklamlar oluşturmaya başlarsınız. Instagram’da reklam verememe sorunuyla karşılaşmamak için özellikle Facebook ile aranızın çok iyi olması gerekiyor. Facebook ilkelerine göre reklamlar oluşturup, yayınladığınızda Intagram’da reklam veremiyorum sorunuyla asla karşılaşmazsınız.

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce