Stalk Nasıl Yapılır

Stalk Nasıl Yapılır

Stalk nasıl yapılır bakıldığında özellikle stalk kelimesi İngilizce’den gelen bir kelimedir ve genel anlamı ile sessizce yaklaşmak gibi bir anlamı bulunur. Stalk yapma ise sosyal medya üzerinde birini veya birden fazla bireyi gizli bir şekilde takip etmek anlamına gelir. Stalk ne demek sorusunda kişilerin yaptıkları, paylaşımları ile beraber gizli olarak takip dilmesidir ve günümüzde İnstagram, Facebook, Whatsapp gibi birçok sosyal medya kullanılır.

Sosyal Medyada Stalk Ne Demek

Sosyal medya mecraları üzerinde stalk yapan kişilere stalkçı veya Stalker denilir, platformdan platforma göre değişiklik göstermektedir ve örnek olarak Twitter, İnstagram, Facebook platformları üzerinde aynı taktik ile stalk yapılsa da Whatsapp gibi platformlar üzerinden daha zor olmaktadır. Sosyal medyada stalk ne demek bakıldığı zaman genellikle şu şekilde özetlenebilir,

  • Eğer İnstagram üzerinde stalk yapmak istediğiniz kişilerin hesabı gizli ise ilk olarak takip isteği göndermelisiniz, eğer göndermek istemiyorsanız bu noktada fake bir hesap açabilir veya üşeniyorsanız internette hesap satan kişilerden destek alabilirsiniz.
  • Twitter üzerinde stalk yapmak daha zor olabilir fakat takip ettiğiniz kişi onay verdiği zaman işler daha kolay hale gelmektedir.
  • Paylaşılan hikâye, fotoğraf, tweet, beğeni ile birçok bilgi takip edilenlere göre merak ettiğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz, özellikle yeni tanışılan kişilerde ilk olarak tüm sosyal mecralarda adını aratarak bilgiye ulaşabilirsiniz.

Whatsapp Stalk Nasıl Yapılır

Whatsapp genel olarak en popüler mesajlaşma uygulamalarıdır ve diğer sosyal medya platformlarına göre en zor stalk yapılan alandır. Whatsapp stalk nasıl yapılır bakıldığında numarasını bulduğunuz kişilerin veya rehberinizde yer alan kayıtlı olan kişilerin son görülme durumu açık olmadığı zaman sürekli bakmanız gerekebilmektedir.

Bu noktada çevrimiçi olmalarını beklemek ve aynı zamanda çevrimi olma durumu sonrasında da Whatsapp üzerinde ne kadar süre geçirdiğini öğrenmek için ekran başında gözlemlenmesi gerekmektedir. Bir kişiyi Whatsapp üzerinde stalk yaparken arama tuşuna basmamaya özen göstermelisiniz ve stalk yapmak için çeşitli dolandırıcı uygulamaları kullanmamanız gerekmektedir.

İnstagram Stalk Nasıl Yapılır

En sık olarak kullanılan İnstagram stalk nasıl yapılır bakıldığında eğer karşınızdaki kişilerin hesabı gizlide görünüyorsa bu noktada fake bir hesapla bakmanız gerekir. Fakat fake hesap üzerinden stalk yaparken de dikkat edilmesi gerekebilir. Stalk yapmak genellikle birçok konuda merak giderme duygusunu tatmin eder fakat bir süre sonrasında aşırı hale gelebilir. Bu sebeple dikkat etmeli ve aşırıya kaçmadan abartmadan stalk işlemlerini yapmalısınız.

Stalk yaparken karşınızdaki insanları rahatsız etmemeye özen göstermelisiniz. Şahsi hesabınız üzerinden de stalk yaparken dikkat etmelisiniz. Eğer takip ettiğiniz bir kişi ise ve gizli bir şekilde hikayesine bakmak istiyorsanız bu noktada internetinizi kapatarak izleyebilirsiniz, bu gibi farklı stalk yöntemlerini deneyebilirsiniz fakat interneti açmadan önce hikâyenin süresinin dolmasına dikkat etmelisiniz.

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce