Tik Tok Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Tik Tok Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

TikTok canlı yayın platformda bulunan birçok kişi tarafından ilgiyle karşılanmaktadır. Popüler olmak ya da gelir etmek isteyenlere bu imkan tanınırken izleyicilere canlı performanslar sunulmaktadır.

Özellikle son zamanlarda imkanların gelişmesi ve canlı yayın gerçekleştirenlerin sayısının artmasıyla, birçok kişi bunu nasıl gerçekleştirebileceğini merak etmeye başlamıştır. Özellik her TikTok üyesi tarafından kullanılabilir olsa da bir takım şartları da vardır.

Bunlar yerine getirilerek anında kullanmaya başlanabilir. Ancak ilk defa yayın açıyorsanız, istediğiniz sonuçları alabilmek için bir süre gerektiği ve bazı konulara dikkat edilmesi gerektiği de bilinmelidir. Böylece hedefinize daha kolay ulaşmanız da mümkündür.

TikTok Canlı Yayın Açma Kuralları Nelerdir?

TikTok canlı yayın izleme PC dahil de yapılabilir. Dolayısıyla başarılı bir şekilde açtıktan sonra sizi izlemek isteyenlerin kullanabileceği birçok seçenek vardır.

Buna karşılık özelliğin aktif hale gelebilmesi için takipçilerinizin belirli bir sayıda olması gerekir. Eğer 1000 takipçiniz yoksa kullanmanız da mümkün olmayacaktır. Eğer TikTok canlı yayın açamıyorum diyorsanız ve koşulu sağlamıyorsanız, ilk yerine getirilmesi gereken sebeptir.

Ayrıca takipçileriniz söz konusu sayının altına düştüğünde de bu sonuç çıkabilir. Dolayısıyla oranlarınızı ne kadar yüksek tutarsanız alacağınız sonuçlar da iyi olacaktır. Bu durum aynı zamanda canlı yayın katılımcılarını arttıracağı için bağış alma olasılıklarınızı yükseltir.

TikTok Canlı Yayınları Nasıl Açılır?

TikTok canlı yayın nasıl açılır 2020 yılında olduğu gibi gerçekleştirilebilir. Aşağıda bulunan işlemler takip edildiğinde hemen sonuç alınması mümkündür;

  1. TikTok aplikasyonuna girin.
  2. Karşınıza gelen ekranın altında bulunan artı sembolüne dokunun.
  3. Kamera opsiyonunun yanında görülebilecek canlı butonuna dokunun.
  4. Yayın için resim ve başlık tercihlerini yapın.
  5. Canlı yayına geç üzerine dokunun.

Böylece tüm işlemler tamamlanmaktadır. İzlemek isteyenler hikaye bölümünde yayını görebilir ve istediği gibi katılabilir.

TikTok Canlı Yayınlarında Nelere Dikkat Edilmeli?

Eğer 1000 takipçi koşulunu yerine getiriyorsanız canlı yayın açmanız oldukça kolaydır. Ancak bazı konulara dikkat etmemek performansınızı düşürecek, bunun sonucunda aradığınız verimi sunmayacaktır.

Bunlardan ilki internet bağlantısıdır. Eğer yavaşsa yayında yavaşlamalar, donmalar meydana gelecektir. Böylece izleyicilere yaptığınız performans kötüleşeceği için sorunlar çıkacaktır.

Moderatör Ekleme

Canlı yayınlarda izleyicilerde yorum yazma gibi özellikler aktiftir. Performans esnasında istenmeyen konuların dönmemesi, odak noktasının değişmemesi gibi durumlar için kontrol edilmesi şarttır. Aksi durumda başarılı yayınlar da zaman içerisinde izleyici kaybedebilir.

TikTok’ta canlı yayın açmak için kaç takipçiden sonra 1000 koşulu vardır. Bundan sonra yayın açtığınızda hem konuya odaklanmak hem de mesajları gözden geçirmek, silme ve engelleme gibi işlemler yapmak zor olacaktır.

Ancak bu konuda bir ya da birden fazla moderatör görevlendirirseniz, takip işlemlerini sizin için yaparak yayının arzu ettiğiniz şekilde devam etmesine yardımcı olabilirler.

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce